Η εκμάθηση της μουσικής μπορεί να αρχίσει σε οποιαδήποτε ηλικία. Είναι αποδεδειγμένο ότι η μουσική επιδρά ευεργετικά στον εγκέφαλο και την συμπεριφορά των παιδιών ήδη από τον πρώτο χρόνο της ζωής τους.

Το τμήμα "Τα Ντορεμιφασολάκια και εσύ" είναι ένα πρόγραμμα μουσικής αγωγής για πολύ μικρά παιδιά και τους γονείς τους που έχει σαν στόχο να προσφέρει στα παιδιά την εμπειρία του ήχου και της οργανωμένης μουσικής μέσα από το τραγούδι, τα μουσικά όργανα και τις μιμικές κινήσεις (χορός-θεατρικό παιχνίδι).\ Μέσα από την μουσική ακρόαση, την αφήγηση ηχοιστοριών και το τραγούδι απλών μελωδιών, αναπτύσσονται γλωσσικές και νοητικές δεξιότητες (παρατηρητικότητα, δημιουργικότητα, φαντασία) των μικρών παιδιών. Εξοικειώνονται με το πρώτο μουσικό όργανο, τη φωνή και αναπτύσσουν αρμονία και ρυθμό στον λόγο και στην κίνηση με τη χρήση των μικρών κρουστών οργάνων.\ Η συνύπαρξη του γονιού με το παιδί σε μια δημιουργική δραστηριότητα, όπως το πρόγραμμα μουσικοκινητικής προπαιδείας «ντορεμιφασολάκια» , αποτελεί πολύτιμη ευκαιρία για ποιοτικό χρόνο με το παιδί. Ενισχύει το δέσιμο του παιδιού με τον γονέα και καλλιεργεί την εμπιστοσύνη και την επικοινωνία μεταξύ τους.

Ταυτόχρονα, τα ερεθίσματα που δίνονται κατά το πρόγραμμα «ντορεμιφασολάκια» αποτελούν για το γονιό ιδέες προς αξιοποίηση και για το σπίτι!

Κάθε συνάντηση ολοκληρώνεται και με μια εικαστική κατασκευή, όπου γονείς και παιδιά απολαμβάνουν από κοινού την εξοικείωση με απλά υλικά, που συμβάλλουν στην πολύπλευρη αισθητηριακή αγωγή των παιδιών.

    "Τα Μουσικοπαιχνιδίσματα" είναι ένα τμήμα για παιδιά από 4 έως 6 ετών. Μέσα από μουσικές ακροάσεις και πειραματισμούς με κρουστά όργανα τα παιδιά εκφράζονται και αναπτύσσουν τη μουσικότητά τους. Ταυτόχρονα λαμβάνουν ένα σύνολο ερεθισμάτων, τη βάση για την μετέπειτα μουσική αγωγή τους. Ηχοΐστορίες, παραμυθοτράγουδα και ρυθμοί της ελληνικής παράδοσης και του κόσμου, αποτελούν το πλαίσιο κάθε συνάντησης. Η πρώτη γνωριμία με τις νότες, το μεταλόφωνο και διάφορα άλλα μουσικά όργανα θα το βοηθήσουν στην επιλογή του καταλληλότερου για αυτό.

    Έξι ετών το παιδί είναι πλέον έτοιμο να διδαχθεί το όργανο που επέλεξε. Είτε μέσω ομαδικών μαθημάτων 2-3 ατόμων ( για τον πρώτο μόνο χρόνο) ή ατομικών αρχίζει η διδασκαλία του οργάνου η οποία συνοδεύεται με το μάθημα θεωρίας, σολφέζ και dictee.

  • Η μουσική χωρίζεται σε τρεις τομείς. Στον τομέα της κλασσικής, της μοντέρνας και της λαϊκής - παραδοσιακής μουσικής